Yritys: Saroki Oy

Saroki

Saroki on pieni vantaalainen käsityöyritys, joka valmistaa ompelukaavoja yrityksille ja kuluttajille.
Teemme kaikki ompelukaavat.fi sivustolla myytävät kaavat sekä ohjeet. Osa kaavoista tehdään yhteistyönä kuluttajien kanssa. Toivekaavoja voi ehdottaa ja niitä tehdään säännöllisesti.

Saroki järjestää myös käsityöaiheisia kursseja. Kurssien aiheina on mm. ompelu, nahkatyöt, hattujen valmistus, paljasjalkakenkien valmistus, tuotteen valmistus kierrätetystä materiaalista ym. Kursseja voi myös tilata. Ne voidaan räätälöidä tilaajan toiveiden mukaiseksi. Teemme myös käsitöitä tilauksesta sekä pientuotteita myyntiin.

Tekijä Sarokissa

TIA, yrittäjä

Olin jo lapsena innokas ompelemaan. Ihanan mummini ja äitini opastamana pääsin tutustumaan ompeluun jo ennen kouluikää. Muistan tehneeni jo tokaluokkalaisena koko suvulle pehmoleluja joululahjaksi. Itsetehtyjä lahjoja he ovatkin saaneet jo vuosikymmeniä. Ompelu on kuulunut elämään kiinteästi aina. Kuluneiden vuosien aikana minusta onkin tullut jo aika hyvä ratkoja.

Peruskoulun jälkeen suunta olikin siis selkeä ja Artesaani -ompelijan opinnot luonteva valinta. Työllistyminen ompelualalle oli lähes mahdotonta, mutta onneksi jokaisessa työssäni olen saanut olla jollainlailla käsitöiden parissa.
Vuonna 2018 kuopuksen lähtiessä maailmalle aloin pohtimaan omaa uraani. Tämän mietinnän seurauksena hain töistä (Nuorten kädentaitopajan ohjaaja) opintovapaata ja lähdin täydentämään osaamistani. Ensin Modistin tutkinnolla ja oppimisen intoa riitti niin, että suoritin vielä jalkineidenvalmistuksen tutkinnonosankin. Koulutuksen aikana pääsin myös tutustumaan digikaavoitukseen. Se sai innostuksen ilon kuplimaan ja niin syntyi ajatus Sarokista.

Nimensä yritys sai ihanilta ja ah niin rakkailta pojiltani: Misa, Miro ja Miki.

Y-tunnus 3089099-9

Seuraa meitä somessa: